Intoxicatiile si infectiile alimentare - Farmacia Ta - Farmacia Ta

Jejuni bacteria

Conținutul

    Diareea cu Campylobacter jejuni este o afectiune frecventa in special la sugarul si copilul cu varsta de pana la 5 ani, care are o incidenta crescuta in sezonul cald.

    Cauzele E. Coli Cum poți lua E. De unde provine E. Sunt trei cauze principale: Mâncare contaminată: Cum contactezi E. Această bacterie poate fi găsită în diferite tipuri de carne, incluzând carnea de oaie sau de vită.

    Ce jejuni bacteria determina boala? Aceasta boala este o boala infectioasa, fiind determinata de un bacil Gram negativ nesporulat, cu forma de S, care colonizeaza intestinul multor animale de casa, se gaseste in apa contaminata sau in produsele animaliere.

    papilloma vescicale 3 cm

    Cum ne putem imbolnavi? Calea cea mai frecventa este consumul de lapte nepasteurizat, de carne de pasare insuficient tratata termic gratar, pastrama de pui sau prin contactul direct cu fecalele animalelor infectate rar. Frecvent se intampla ca mama sa manipuleze biberonul sau suzeta sugarului dupa ce a pus mana pe carnea cruda de pui.

    Ce este infectia cu Campylobacter? Care este tratamentul pentru infecția cu campylobacter?

    Care sunt simptomele bolii? Boala debuteaza la aproximativ zile dupa expunere, de obicei cu febra, crampe abdominale, varsaturi si scaune diareice apoase, frecvent cu striuri de sange, acesta fiind si principalul simptom care alarmeaza familia.

    cancer colon jaunisse

    Cum se precizeaza diagnosticul? Diagnosticul este relativ usor de precizat, fiind necesar doar un examen de scaun, o coprocitograma care evidentiaza, pe langa reactia inflamatorie leucocite si prezenta jejuni bacteria gram negativi specifici, rezultatul fiind gata in aproximativ o ora.

    viermi în fund benign respiratory papillomatosis

    Ce tratament trebuie administrat? Trebuie avut in vedere ca diareea cu Campylobacter este o boala autolimitata, dar practica uzuala este de a administra antibiotice de tipul macrolidelor eritromicina sau claritromicina timp de zile, cu repetarea ulterioara a examenului de scaun. Uneori se poate folosi in tratament si Ciprofloxacina.

    Ca in orice boala diareica, baza tratamentului o constituie insa regimul igieno-dietetic si rehidratarea. Se folosesc in acest scop solutiile orale de rehidratare de tipul Gesol sau ceaiul indulcit cu glucoza, alimentatia sugarului facandu-se cu mucilagiu de orez, supa de morcov, branza calcica, banana sau mar.

    negii plantari moxibustie cu azot lichid sub numele de vierme gri

    Copii mai mari vor primi orez fiert, carne fiarta sau paine prajita. Fragment din interviul D-nei Dr. Carmen Olaru — medic primar pediatrie,  — Revista Despre copii nr.

    jejuni bacteria cancer causing hpv strains