Ciuperci verzi
Alături de paste, risotto este cel de-al doilea preparat emblematic al bucătariei italiene. În varianta sa cea mai simplă, este o mâncare de ciuperci verzi consistentă, bogată în arome pe care şi le ia din ingredientele alături de care este gătit: supă de legume, unt, parmezan şi şofran, reţetă cunoscută şi sub numele de Risotto alla Milanese.
De ce să prepari risotto? Poate fi gătit în sute de combinaţii cu legume, ciuperci, fructe de mare, ierburi aromate şi mirodenii de tot felul, după gustul şi imaginaţia fiecăruia.
Ciuperci comestibile vs ciuperci otrăvitoare: cum le deosebim
Risotto nu este doar versatil, ci şi uşor de preparat, motiv pentru care s-a răspândit în bucătăriile din întreaga lume şi poate fi servit ca preparat de sine stătător sau garnitură alături de alte mâncăruri. Dar cum putem găti un risotto uşor şi repede?
Iată câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont: Pregătiţi o supă bogată din legume. Folosiţi orez special pentru risotto Carnaroli ce absoarbe uşor supa în care este gătit.
Adăugaţi ciuperci verzi peste compoziţie supa fierbinte de legume şi amestecaţi continuu până ce orezul capătă o textură cremoasă. Timpul de preparare este menţionat pe ambalajul orezului. Reţeta este de complexitate ușoară și poate fi preparată de oricine. Risotto cu legume verzi şi ciuperci Ingrediente:.